WeesperNieuws

26 maart 2014

WeesperNieuws 26 maart 2014


Weespers doen aangifte tegen Geert Wilders

Samira Bouddount gaat het politiebureau binnen om aangifte te doen. Foto: Marieke van Veen

door Marieke van Veen

WEESP - In Weesp en omstreken hebben meerdere personen aangifte gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders. Zij betichten hem van discriminatie en haatzaaien.

Eén van de boze Weespers is advocate Samira Bouddount. Zij had gisterochtend een afspraak op het politiebureau aan de Hoogstraat.

"Ik heb lang getwijfeld over deze aangifte", vertelt Bouddount. "Omdat alles wat je aandacht geeft, groeit. Maar met negeren schiet je ook niets op en wie zwijgt, stemt in. Wilders heeft zich in het openbaar beledigend uitgelaten over een groep mensen puur op grond van hun afkomst. Hij zet aan tot haat en discriminatie."

Wilders heeft al eerder provocerende dingen geroepen, maar dat hij vorige week woensdag de menigte erbij betrok, was voor de Weespse de druppel. "Hij liet die mensen wel zestien keer 'minder!' scanderen op de vraag of er meer of minder Marokkanen moeten zijn in Nederland. En om als klap op de vuurpijl te roepen: 'Dat gaan we regelen!' Toen ik de televisiebeelden zag, kwam bij mij de associatie op met vooroorlogse taferelen - met Hitler, Goebbels en deportatie. Alle Marokkanen eruit!"

Bouddount zegt door de woorden van de politicus in onzekerheid en angst te leven: "Want wat te doen wanneer Wilders aan de macht komt? Wilders wil ons, de Marokkaanse Nederlanders, weghebben uit dit land. Ik hou er serieus rekening mee dat er een tijd komt dat ik weg moet. Ik denk serieus na over het treffen van voorzieningen daarvoor. Deze gedachten beheersen momenteel mijn leven."

"We leren onze kinderen van jongs af aan de betekenis van artikel 1 van de Grondwet: alle mensen zijn voor de wet gelijk. We leren onze kinderen niet te pesten en mensen die 'anders' zijn te respecteren. Hoe verhoudt dat zich tot de vrijheid van meningsuiting, met name in de politiek? Ik vind vrijheid van meningsuiting een groot goed, begrijp me niet verkeerd. Maar ik vind ook dat de vrijheid van meningsuiting begrensd wordt wanneer er sprake is van racisme en het aanzetten tot haat, zeker wanneer het gaat om een politicus", besluit de juriste.

De politie laat weten dat alle aangiftes naar het ministerie gaan. "Die bepaalt of de PVV-leider strafrechtelijk wordt vervolgd of dat de zaak op een andere manier wordt opgepakt", aldus een woordvoerster van Bureau Weesp.

Geert Wilders vroeg vorige week woensdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst van de PVV aan zijn achterban of ze meer of minder Marokkanen wilden. 'Minder, minder', scandeerden zijn aanhangers, waarop Wilders beloofde dit te zullen regelen. Veel mensen nemen hem deze actie kwalijk, ook partijgenoten hebben hem hierom de rug toegekeerd.

Aanhouding jongeren in opgerolde wietkwekerij Leeuwenveld

WEESP - In een leegstaande woning aan de Loes van Marlestraat (wijk Leeuwenveld II) zijn maandagavond restanten van een hennepkwekerij gevonden. Er zijn vier personen aangehouden.

De politie had informatie dat er in het pand een wietkwekerij gevestigd zou zijn. Agenten gingen poolshoogte nemen. Toen zij bij de woning aanbelden, vluchtten drie personen weg via de achterzijde. Zij gingen een naastgelegen pand binnen, waar nog iemand anders aanwezig was.

Alle vier de personen zijn door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het gaat om drie inwoners van Utrecht (18, 19 en 20 jaar oud) en een 20-jarige inwoner van Tienhoven.

De hennepkwekerij waar de politie voor kwam was al weg, waarschijnlijk ontmanteld door de kwekers zelf. Wel was aan verschillende zaken te zien dat er een kwekerij in het pand heeft gezeten. Onderzoek moet meer duidelijkheid geven.

2500

euro heeft een benefietdiner in de Theetuin opgeleverd. Het geld gaat naar A Sister's Hope.

Van de lezers

Wilders
Beste Ad, Astrid, Jos, Hawre, Lars, Alexander, Marten, Jan, Jean, Christian, Saskia, Max, Charda, Maarten, Duncan, Peter en Gerton. Hartelijk gefeliciteerd met jullie verkiezing in de gemeenteraad van Weesp. Waren jullie erg blij vorige week woensdagavond of werd jullie humeur ook al snel bedorven door wat er in een Haags café gebeurde? Mijn humeur in ieder geval wel. Geert Wilders is met zijn volksmennerij een grens over gestoken, waarvan ik dacht dat dit in ons beschaafde land onmogelijk was. Ik roep jullie op om morgen bij de beëdiging in de raad een gezamenlijke verklaring te ondertekenen over de uitspraken van Geert Wilders. In deze gezamenlijke verklaring staat hoe verwerpelijk de uitspraken van Wilders over 'minder Marokkanen' zijn en dat deze uitspraken in de Weesper politieke arena nooit getolereerd zullen worden. Als één van jullie dit geen goed idee vindt of de verklaring wil nuanceren of niet wil ondertekenen, dan weten de kiezers die op jullie gestemd hebben en alle Weespers die jullie nu gaan besturen, meteen aan welke kant van de grens de gemeenteraadsleden van Weesp staan. O ja, het zou mooi zijn als de nieuwe burgemeester de verklaring ook ondertekent.
Gertjan Winter

Artikel 50
Met de verkiezing van Artikel 50 is er een heuse 'meeuw' neergestreken op het pluche van de raad. De meeuw kenmerkt zich in de eerste plaats door zich verre te houden van het nemen van bestuurlijke verantwoordelijkheid. Met de zogenaamde 'Bouwbelangen' als stok om een hond te slaan, weigert de meeuw deel te nemen aan coalitiebesprekingen. Het had elk excuus kunnen zijn. Wat verder van de meeuw te verwachten valt, is dat hij met grote regelmaat zal verschijnen boven de groep mensen die in gezamenlijkheid de klus probeert te klaren. Vanaf veilige hoogte zal hij elke keer opnieuw een heleboel herrie maken, vervolgens alles onderschijten, om zich tot slot uit de voeten te maken zonder het leveren van enige constructieve bijdrage. Wat de zestien overige raadsleden zullen gaan ervaren, is dat de meeuw uitblinkt in het roepen wat-ie NIET oké vindt, wat ie NIET wil, wat NIET deugt in zijn ogen. Daar leeft-ie van. Als je de meeuw daarin 'voert' heb je in no time te maken met een plaag; niet doen dus! Waar de meeuw zwaar allergisch voor blijkt, zijn antwoorden van het type: 'Ik wil eigenlijk alleen nog maar van jou horen wat je wél wilt, en vooral wat de bijdrage is die jíj daarin van plan bent te gaan leveren.' Meestal is dat voldoende om ervoor te zorgen dat de meeuw wegvliegt... om nooit meer terug te komen.
Rob Hessels

Weerbericht

Droog en zonnige perioden, oplopende temperatuur.
De eerste lentemaand maart is een zeer zonnige maand. Ook de komende dagen blijft de zon rijkelijk meespelen dankzij een krachtig hogedrukgebied met de kern boven Scandinavië. Langs de zuidflank van dit luchtdrukmaximum wordt met een aflandige oostelijke stroming droge en geleidelijk ook warmere lucht aangevoerd. Maart eindigt dus met volop lenteweer.

Donderdag en vrijdag
In de nacht naar donderdag is het helder. De temperatuur daalt wederom tot rond het vriespunt met grote kans op nachtvorst. Overdag is het vrij zonnig en droog. Het wordt circa 13 graden. Ook vrijdag is het droog met zonnige perioden. In de nacht bestaat kans op nachtvorst. In de middag wordt de temperatuur 12 à 13 graden. Er waait beide dagen een matige oostenwind.

Het weekeinde
In het weekeinde vindt een herhaling van zetten plaats. Er waait een matige noordoost- tot oostenbries (windkracht 3-4). Het blijft droog met flink wat zonneschijn. In de nacht liggen de minima rond 2 à 3 graden. Zaterdag overdag loopt de temperatuur op tot 14 à 15 graden. Zondagmiddag kan het 16 à 17 graden worden. Dat betekent een aangenaam lenteweekend.

Weetje
De zon maakt overuren in deze maart. Normaal schijnt de zon in maart 120 uur. Inmiddels is de 150 uren zonneschijn al overschreden. Met nog een aantal vrij zonnige dagen te gaan, stevent deze maart af op een hoge positie bij de zonnigste 10. In 2012 was maart ook erg zonnig met 166 uur, in maart 2011 scheen de zon 185 uur. Topper is maart 2003 met bijna 200 uur.

'Dit zijn de mooiste kranten om te maken'

Kiezer haalt informatie over lokale politiek vooral uit lokale krant

Het WeesperNieuws heeft 's nachts doorgewerkt om de dag na de verkiezingen meteen de uitslag en de reacties te kunnen melden.

WEESP - Op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen werd bij Enter Media tot diep in de nacht doorgewerkt om het WeesperNieuws en nog vier andere lokale kranten de volgende ochtend mét verkiezingsuitslag bij de lezer te krijgen. Diezelfde avond maakte onderzoekbureau TNS NIPO bekend dat kranten zoals het WeesperNieuws dé informatiebron zijn gebleken voor kiezers.

Het is al ver over tweeën in de nacht na de gemeenteraadsverkiezingen vorige week als op de redactie bij uitgever Enter Media in Weesp een klein gejuich opsteekt zoals je dat op een verkiezingsavond hoort bij een partij die een mooie zetelwinst boekt. Reden van opwinding is een verlossend telefoontje vanuit de drukkerij van Janssen/Pers in het Limburgse Gennep. "Ook de laatste pagina is goed ontvangen, dus we kunnen om half vijf de pers op." Het betekent dat vijf kranten mét verkiezingsuitslag, reacties en overzicht van de gekozen raadsleden op tijd bij de bezorgers en dus bij de lezers zullen zijn.

Achter de schermen
Er is met twintig mensen doorgewerkt om de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen, Muiden, Weesp, Naarden en Bussum te verslaan. Vijf gemeenten, vijf verkiezingen, vijf kranten: DiemerNieuws, MuiderNieuws, WeesperNieuws, NaarderNieuws en BussumsnNieuws. Verslaggevers en fotografen waren in elk gemeentehuis/stadhuis om de hoofdrolspelers om hun eerste reactie te vragen en blijdschap en teleurstelling in beeld te brengen. Tussen het volschrijven van de krantenpagina's werden ook de websites geüpdatet en tweets verstuurd. Op de centrale redactie in Weesp kwam alles samen. Een gestructureerde chaos. "Doe jij dit, doe ik dat. Die kop is niet goed. Dubbelcheck jij pagina 3, dan kan hij weg. Ik zou die andere foto kiezen. En waar blijven Weesp en Bussum...!?"

Het lijsttrekkersdebat van WeesperNieuws en Radio Weesp

Stemwijzer van WeesperNieuws ruim 4000 keer geraadpleegd

De uitslagen van Weesp en Bussum lieten lang op zich wachten. Niemand had nog slaap, dus daar niet van, maar als de deadline niet gehaald zou worden, zouden de kranten niet meer de volgende dag bezorgd kunnen worden. Zou toch zonde zijn van al dat werk. Vandaar het gejuich bij dat verlossende telefoontje. Hoofdredacteur André Verheul: "Dit zijn de leukste kranten om te maken. Het is hard werken, maar niemand wil het missen. Ik ben trots op iedereen die dat mogelijk maakt: van verslaggever tot bezorger. De lezer waardeert het enorm. Een van de lezers schreef ons dat hij positief verrast was dat hij de volgende dag al drie pagina's verkiezingsnieuws in zijn krant aantrof. Een mooi compliment. Want het is niet vanzelfsprekend meer dat een krant dat doet."

De snelle krant met verkiezingsuitslag was het sluitstuk van een periode van zes weken waarin het WeesperNieuws volop aandacht besteedde aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er werd veel uit de kast gehaald: kranten, website, kabelkrant, radio, peilingen, debatten en een stemwijzer. De website van het WeesperNieuws, ook vol met verkiezingsnieuws, trok in de week van de verkiezingen 40.000 bezoeken. De stemwijzer werd ruim 4.000 keer geraadpleegd.

Onderzoek toont aan dat lokale krant van grote waarde is

Grote waarde
De uitkomst van het TNS NIPO-onderzoek bewijst dat het WeesperNieuws daar goed aan heeft gedaan, stelt uitgever Adri De Bruijn: "Hier blijkt nog eens uit dat onze kranten van grote waarde zijn."

Dit weekend: Korte Muiderweg afgesloten

WEESP - Vanwege werkzaamheden aan de nieuwe A1 kunnen automobilisten komend weekend niet via de Korte Muiderweg naar de A1 rijden.

De weg is tijdelijk dicht om de aansluiting te maken op een 'bypass', een korte omleidingsroute naar de op- en afrit van de A1.

De bypass begint aan het einde van de Korte Muiderweg (vanaf daar officieel de Weesperweg), maakt een slinger door de polder en sluit aan op de op- en afrit van de A1. Ook het verkeer tussen Weesp en Muiden maakt na volgend weekend gebruik van deze bypass. Er zit ook een rotonde in.

De afsluiting van de Korte Muiderweg gaat in op vrijdagavond 28 maart om 20.00 uur en duurt tot zondagochtend 30 maart 10.00 uur. Daarna is de omleidingsroute open.

Vierde Weesper vast voor gijzeling

WEESP - Er is nog een Weesper opgepakt voor de gijzeling in een restaurant in Deventer, maandagavond. Het zou gaan om een man van 41 jaar.

Het is de vijfde verdachte die is opgepakt door de politie, zo meldt dagblad De Stentor.

Vorige week maandag werd in Deventer een 54-jarige man gegijzeld bij een restaurant. De politie wist de gijzeling te beëindigen en pakte drie mannen van 24, 25 en 41 jaar uit Weesp op.

Ook werd een 54-jarige vrouw uit Deventer gearresteerd.

Een dagje meehelpen op de boerderij tijdens NLdoet

Foto: De Groene Griffioen

Op diverse locaties in Weesp staken betrokken inwoners de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Ook op educatieboerderij De Groene Griffioen aan de Lange Muiderweg konden klusjes worden gedaan. De 'vrijwilligers voor één dag' hebben de kalveriglo's schoongemaakt en verplaatst, zodat bezoekers van de boerderijwinkel nu langs de kalfjes lopen. Ook werd de grond voor de winkel omgespit om de basis te leggen voor een houten draaimolen, die aanstaand weekend in gebruik wordt genomen tijdens een evenement over gesloten kringloop, zie pagina 10.

Tilo Baumheier

Fluitist en componist
Weesper sinds 2 jaar
49 jaar

Je geeft een concert in Weesp?
"Op 6 april geeft Duo Sons do Brasil - Ernezt Kuijpers (gitaar) en ik (dwarsfluit) - een concert met bossanovastukken, samba's en zelfgeschreven muziek. De locatie is heel bijzonder: op de woonark van Louky Schone aan de Lange Muiderweg. Start 16.00 uur. Wel even reserveren."

Akoestisch of elektrisch?
"Zonder grenzen."

Improvisatie of compositie?
"Als het groovet en klinkt, is het goed. Ik speel het liefst beide."

Waar word je blij van?
"Van alles wat mijn ziel raakt. Dat is vaak muziek of dans, de natuur; het gaat om contact."

Wat vind je leuk aan Weesp?
"De Vecht, gezellig centrum en de groene schansen."

En wat kan beter?
"Respect voor bomen en groen."

Favoriete plek in Weesp?
"Bij mooi weer het terras bij café de 'Oorbel'.

Met wie wil je een goed gesprek?
"Met Ulli Hoeness, de ex-voorzitter van Bayern München."

Wat is je beste eigenschap?
"Ik ben bodemloos creatief."

En je slechtste?
"Ik heb te veel ideeën waardoor ik te veel wil."

Leukste jeugdherinnering?
"Off-piste skiën in Oostenrijk."

Over tien jaar?
"Hoop ik bezig te zijn met een concertreeks met wisselende artiesten."

Welke poster hing er boven je bed?
"Een stoomlocomotief en FC Bayern München. Ik ben Duits."

Welk boek ben je aan het lezen?
"'Wilst du normal sein oder glücklich?' van Robert Betz."

Tip voor nieuwe burgemeester?
"Je hoeft de schansen niet naar de oude staat te transformeren, Weesp hoeft zich niet meer te verdedigen tegen aanvallen."

Welk lokaal nieuws volg je?
"De bouwplannen in de polder. Jammer."

Robbert en Geertje van Koolbergen delen al zestig jaar lief en leed

Laatste huisbezoek van burgemeester Horseling

Burgemeester Horseling op bezoek bij het diamanten bruidspaar. Foto: Ruth van Kessel

WEESP - Robbert en Geertje van Koolbergen waren vorige week 60 jaar getrouwd. Burgemeester Horseling kwam donderdag langs om het diamanten bruidspaar te feliciteren. Het was zijn laatste huisbezoek voor zijn pensioen.

Onder het genot van koffie en taart blikte de burgervader met het Weesper echtpaar terug op de afgelopen zestig jaar. Mooie herinneringen waren er aan de ruim vijftig jaar dat Robbert (86) buren was met zijn in 2011 overleden broer Eduard. Eduard was getrouwd met Geertjes zus Alida. Ze kwamen dagelijks bij elkaar over de vloer.

Er was sowieso gesprekstof genoeg: Robbert is decennialang betrokken geweest bij de Van Houtenkerk en is op andere fronten nog steeds actief. De Weesper organiseert bridgemiddagen in De Wintertuin en is suppoost bij het Weesper gemeentemuseum. Geertje (88) bridget ook en zingt met zus Alida in het koor van de NPB.
Om het diamanten huwelijk te vieren zijn Robbert en Geertje met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen een weekendje weg geweest.

Volkswagens doelwit bij autokraken

WEESP - Er zijn afgelopen weekend twee Volkswagen Polo's opengebroken in de wijk Noord-West.

Op de Herensingel was een blauwe Polo het doelwit. Boven het slot aan de bestuurderszijde was een gaatje gemaakt. De auto-inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen vrijdagavond en zaterdagmiddag. Alles wat de dief is tegengekomen, heeft-ie meegenomen: van zonnebril en aansteker tot usb-lader en cola.

Even verderop was het diezelfde avond/nacht ook raak. In de Nijhoffstraat werd een rode Volkswagen Polo opengebroken. Dezelfde modus operandi werd toegepast: er zat een gaatje bij het slot. De auto is doorzocht, maar het is onduidelijk wat er weg is. Deze auto-inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen vrijdagavond en zaterdagochtend.

Wie iets gezien heeft, wordt verzocht de politie te bellen: 0900-8844.

Tunneltje Aetsveld stabiel bij 'engste' drie

WEESP - Met ruim 1600 stemmen staat het fietstunneltje naar Aetsveld op een stabiele derde plek bij de wedstrijd 'Engste tunneltje van Nederland'. Er kan nog tot 15 april worden gestemd.

De wedstrijd is een initiatief van energiebedrijf Nuon. De tunnels die half april nog in de top drie staan worden op kosten van Nuon, en in overleg met de gemeente, opgeknapt. Weesp stond tot voor kort op de eerste plaats.

Het tunneltje in Weesp heeft ruim 1400 stemmen meer dan de nummer vier.

Stemmen op het Weesper tunneltje kan via https://formulier.nuon.nl/tunnels/stemmen.

Zone 1380 brengt boek Kromhout tot leven

'Het bad van de zandloper' in Theaterpand Weesp. Foto: André Verheul

WEESP - De juniorklas van Zone 1380 heeft vrijdag de allereerste voorstelling gespeeld. De acht kinderen brachten het stuk 'Het bad van de zandloper'.

Het toneelstuk was gebaseerd op het gelijknamige boek van Rindert Kromhout. De schrijver legde voor de voorstelling zelf uit hoe hij geïnspireerd was geraakt door de commedia dell'arte in Italië.

Voor een nieuw juniorjaar houdt Zone 1380 een open les op 13 april. Voor oudere kinderen zijn er audities op 13 april en 14 juni.

Web topvijf

1. WSP grootste partij met vijf zetels
2. Uitslag verkiezingen meteen bij WeesperNieuws
3. Coalitieonderhandelingen starten meteen
4. Bypass Korte Muiderweg bijna klaar
5. Tellen van de stemmen is begonnen

Weesper coverband viert 20-jarig bestaan met jubileumconcert

Een bomvol plein tijdens het optreden van Niet Dringen tijdens het Sluis-en-Bruggenfeest. Foto: Christian Pfeiffer

door Marieke van Veen

WEESP - Drie vrienden maken op een avond in 1995 op een zolder samen muziek. Dat bevalt zo goed dat ze vanaf die dag elke week samen spelen. Het oprichten van een heuse band is een logische volgende stap. Inmiddels zijn ze 20 jaar en vele optredens en bandleden verder. Op 4 april viert Niet Dringen feest met de fans. Oprichter en drummer Jeroen van Amerongen geeft een toelichting.

Jij bent er al bij sinds het begin?
"Ik ben bandlid van het eerste uur. Met John en Wilco Ottenhoff maakte ik wekelijks muziek in een oefenruimte op een zolder in het centrum. We noemden onszelf 'Op Zolder'. We speelden Nederlandse klassiekers: Het Goede Doel, Klein Orkest... een leuke tijd. Er kwamen bandleden bij zoals gitarist René de Liefde, en dankzij oom Nico Pover konden we podiumervaring opdoen."

'We waren bang dat men weg zou rennen, vandaar de naam'

Waar was dat?
"Bij de klaverjasclub, haha. Ons repertoire telde destijds slechts vier nummers, die we daarom uit armoe twee keer speelden. Ook bezochten we jamsessies en de band werd uitgebreid met een zanger en zangeres. En toen was daar ons eerste echte optreden, in café Toeters & Bellen. De tijd was rijp om een echte bandnaam te verzinnen. Het werd 'Niet dringen bij de uitgang'."

Vanwaar die naam?
"Omdat we vast zo slecht zouden spelen dat iedereen het café zou uitvluchten. Maar dat viel reuze mee. Er waren vooral veel vrienden en familieleden, maar ook de andere bezoekers reageerden enthousiast. Er volgde een roerige tijd. We wilden onzelf verbeteren en ondanks het feit dat de bezetting voortdurend wisselde, bouwden we een goede naam op. Eerst hadden we elke twee tot drie maanden een optreden, maar al snel werd dat elke maand en soms zelfs weekenden aaneen."

De band anno 2014

Niet Dringen heeft de afgelopen 20 jaar vele bandleden zien gaan en komen. Moemnteel bestaat de band uit de volgende leden:
Gertjan Roos – leadzang
Nicole Pierlot – leadzang
Jeroen van Amerongen – drums
Cees Schep – saxofoon, toetsen, percussie
Sander Dullaart – basgitaar
Raymond van Beek – gitaar

Van Ramses Shaffy en Abba tot The Black Eyed Peas en The Beatles

Wanneer verdween 'bij de uitgang'?
"Toen we steeds succesvoller werden. Het publiek rende helemaal niet naar de uitgang, ze stonden juist vooraan. Toen werd het 'Niet Dringen'."

Waarom wisselde de bezetting zo?
"De een ging naar een andere band, de ander had er geen zin meer in, weer een ander wisselde van instrument. Door een noodlottig ongeval overleed René de Liefde, een grote klap. Van de huidige formatie ben ik de enige die er vanaf het eerste uur bij is."

Treden jullie nog wel eens op?
"Jazeker! Vorig jaar op het Sluis-en-bruggenfeest bijvoorbeeld. Het Groote Plein stond helemaal vol. En we spelen wel eens in café Demmers in Naarden-Vesting, ook leuk. Voor het Sluis-en-bruggenfeest van dit jaar hebben we nog geen plannen, maar wat niet is kan nog komen."

Nooit echt willen doorbreken?
"We hoeven niet beroemd te worden. We hebben allemaal een baan en een gezin. We hebben een tijd gehad dat we weekend na weekend diep in de nacht thuiskwamen van een optreden. Dat is niks voor mij. Ik vind het leuk om te spelen en het is ook een eer om gevraagd te worden, maar qua frequentie is het goed zo."

Wat kunnen we van het jubileumconcert verwachten?
"We hebben alle oud-bandleden gevraagd om op te treden of met ons mee te spelen. We spelen onze beste nummers van de afgelopen 20 jaar, maar studeren ook nieuwe nummers in. Het wordt een setlist met van alles wat, van Ramses Shaffy en Abba tot The Black Eyed Peas en The Beatles. Kaarten zijn voor 5 euro per stuk te koop aan de deur en via onze Facebookpagina. Aanvang: 20.00 uur."

De Tijden Veranderen

De jeneverstokerij van Schimmel en Bohlen op de Achtergracht.

In 2007 heb ik samen met Nico Dalmulder de gevelstenen van Weesp geïnventariseerd. Gevelstenen zijn gebeeldhouwde zandstenen platen, meestal aangebracht in de voorgevel. In de zeventiende eeuw werden dergelijke stenen gebruikt als huisteken omdat er toen nog geen nummering bestond. In onze stad zijn meer dan veertig gevelstenen te vinden. Vier gevelstenen liggen echter te verstoffen op de stadhuiszolder. Wij blijven van mening dat deze stenen weer een plaats in de stad moeten krijgen. Onderstaande foto hebben wij overgenomen uit een artikel uit 1929 geschreven door A. van Beek, getiteld 'Een Weesper industrie van drie eeuwen'. Het heeft betrekking op de jeneverindustrie van Schimmel en Bohlen, tot 1875 aan de Achtergracht gevestigd. Het terrein werd verkocht en hier kwam later melkfabriek Neerlandia. De panden op de foto werden verhuurd aan rijwielfabriek de Magneet, maar brandden in 1948 af. Vervolgens werd hier de brandweerkazerne gebouwd. Niets herinnert ons aan de branderijen. Toch is er nog een herinnering, namelijk eerdergenoemde gevelstenen. Wat staat erop? Er is een gevelsteen met een anker, voorstellende het merk Weesper Anker Jenever. Een andere gevelsteen bevat de tekst 'Jan en Hendrik Schimmel Anno 1800. Op de derde staat 'Willem, Henry, Charles Bohlen anno 1857' en op de laatste staat vermeld 'Curacao'. Over de terugplaatsing van de stenen hebben wij in 2007, 2009 en 2011 met het stadsbestuur geschreven en gesproken. Want wij zien graag dat de stenen een plaats krijgen in de herontwikkeling van de Achtergracht en zo een blijvende herinnering zijn aan de jeneverproductie in Weesp. Binnenkort zullen wij dit idee voorstellen aan de nieuwe gemeenteraad van Weesp. Laat eens weten hoe u hierover denkt!

Koopzondag

Aanstaande zondag is het weer koopzondag in het centrum van Weesp. De deelnemende Weesper winkels zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

Het winkelpubliek wordt bovendien getrakteerd op straattheater van de City Speelt en de winkeliers zorgen samen met kinderopvangorganisatie Kind & Co voor leuke knutselactiviteiten voor de kinderen.

Haarvlechtworkshop

Zaterdag 29 maart: Selina Siersmaa verzorgt een haarvlechtworkshop. De deelnemers leren verschillende vlechten, zoals een invlecht, een haringvlecht en een diadeemvlecht. Van 10.30 tot circa 12.15 uur in Aetsveld. Deelname kost € 12,50 per duo (deelnemer en model). Aanmelden: 06 - 27 58 86 31.

Exposities

Kreatieve Groep Weesp

Vrijdag 21 maart tot en met zondag 23 maart: De Kreatieve Groep Weesp exposeert in de synagoge. Te zien zijn beelden, aquarellen, glas-in-lood en Tiffany. Vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Jongeren

Weesperfotomobiel

Tot donderdag 1 mei: Weespers aan de Wand houdt een fotowedstrijd voor jongeren. Zij worden uitgedaagd foto's te maken met hun mobiele telefoon. Alle inzendingen worden tentoongesteld in De Bibliotheek. De beste foto's worden beloond met mooie prijzen. Kijk op www.weesperfotomobiel.nl.

Kinderen

Yurka door Wie Walvis

Woensdag 26 maart: Theatergroep Wie Walvis brengt met de jeugdtheatervoorstelling Yurka een fantasievol muzikaal sprookje over de kleinste reus van de wereld, over dapper zijn en je eigen angsten overwinnen. Aanvang: 15.00 uur / entree € 7,-.

Ouderen

Open dag roeivereniging

Zaterdag 29 maart: Roeivereniging Weesp houdt een open dag. Van 13.30 tot 16.30 uur is er van alles te doen aan de Utrechtseweg 17. Er kan geroeid worden in de Vecht en op een apparaat, er zijn demonstraties, het monumentale clubhuis is open en de koffie is gratis.

Theater, muziek en film

Op Recept

Vrijdag 28 maart: Cabaretgroep Piepschuim staat in de City met de voorstelling 'Op Recept'. Zeggen wat je op je hart hebt. Dat willen we allemaal wel. Maar wat kun je wel en wat kun je niet zeggen? Wat zeg je tegen elkaar en wat deel je met je publiek? Aanvang: 20.30 uur / € 15,-.

Dikke Jas Concert

Dinsdag 1 april: Iedere eerste dinsdag van de maand vindt er in de Van Houtenkerk een Dikke Jas Concert plaats. Bezoekers kunnen tijdens het nuttigen van een kopje koffie en een zelf meegebrachte lunch genieten van muziek. Dit keer speelt Santiago Lascurain klassiek gitaar. Hij presenteert zijn solo-cd. Tijd: 12.30 uur / Gratis entree.

Niet Dringen

Vrijdag 4 april: De Weesper coverband Niet Dringen bestaat 20 jaar. Dat wordt gevierd met een jubileumconcert in de City. Aavang: 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of nu al te koop via facebook.com/nietdringen. Zie ook pagina 7.

Vrouwen

Alzheimer Café

Donderdag 3 april: Het Alzheimer Café van april staat in het teken van het verhuizen naar een verpleeghuis. Sociaal agogen Marleen Wolf en Anette Broens vertellen hoe dit voor alle partijen zo prettig mogelijk kan verlopen. Hotel Hart van Weesp, aanvang 19.30 uur. Toegang en koffie zijn gratis.

Overig:

Gesloten Kringloop

Zaterdag 29 maart: De boeren van de Groene Griffioen willen graag met burgers in gesprek over de 'gesloten kringloop'. Zij willen onder de aandacht brengen dat mensenmest net zo goed is voor gras als koeienmest. Meepraten kan in twee sessies: van 13.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur.

Rode Kruis Soos

Woensdag 26 maart: Het Rode Kruis houdt een ouderensoos in De Roskam. Ouderen zijn tussen 13.30 en 15.30 uur welkom voor koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-.

Klaverjassen

Maandag 31 maart: Ouderenbond ANBO houdt een klaverjasmiddag in De Wintertuin. Ook niet-leden zijn welkom. Aanvang: 13.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur.

Spreekuur SeniorWeb

Maandag 31 maart: SeniorWeb Weesp houdt van10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in De Bibliotheek Weesp. Senioren kunnen binnenlopen voor informatie over computers, tablets en smartphones.

Sport en spel

Bingo

Donderdag 20 maart: Het wijkoverleg Aetsveld houdt donderdag 20 maart een bingo in bar Olympus. Aanvang: 20.00 uur. Bel voor vervoer met 410362.

Schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 26 maart: 450 scholieren uit Weesp en Driemond maken hun opwachting op de velden van FC Weesp. Daar vindt vanaf 13.00 uur een schoolvoetbaltoernooi plaats voor de kinderen uit groep 5 t/m 8. Er doen 52 teams mee. Publiek is welkom om te komen aanmoedigen.

Klaverjassen FC Weesp

Vrijdag 28 maart: Wie van kaarten houdt, is welkom op de open klaverjasavond van FC Weesp. Deelnemen kost € 2,50. Inschrijven kan op de avond zelf vanaf 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur.

Open badmintontoernooi

Zaterdag 29 maart en zondag 30 maart: BC Weesp houdt voor de 33ste keer het Open Badminton Toernooi in sporthal Aetsveld. Zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur, zondag van 9.00 tot 16.00 uur. Toeschouwers zijn welkom.

The Desolation of Smaug

Donderdag 27 maart: In de City draait de film The Hobbit: The Desolation of Smaug. Aanvang 20.00 uur / entree € 8,-.

Chamber Music Festival

Vrijdag 28 tot en met zondag 30 maart: Stadsherstel Amsterdam houdt een kamermuziekfestival in de Van Houtenkerk. Drie dagen lang kamermuziek op het hoogste niveau, onder leiding van het Navarra String Quartet.

Tafeltjes

Zondag 30 maart: De regisseurs van de City komen met 'Tafeltjes'. Spelers en muzikanten gaan in de winkelstraten met het publiek aan een tafeltje zitten voor een theatrale ontmoeting. De tafeltjes zullen dit jaar nog vaker opduiken.

Violette

Donderdag 3 april: In de City draait de film 'Violette' over een eenzame schrijfster in Parijs die schaamteloos en poëtisch haar mislukte leven deelt met de kijker. 20.30 uur / € 8,-.

Vrouweninloop

Doorlopend: De Vrouwen van Weesp hebben sinds dit jaar een eigen ruimte in gebouw Papelaan 99. Elke maandag van 13.00 tot 15.00 uur en elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur zijn alle vrouwen van Weesp welkom om elkaar hier te ontmoeten.

Evaluatie Vrouwenfeest

Donderdag 27 maart: De Vrouwen van Weesp evalueren Internationale Vrouwendag om 19.30 uur in gebouw Papelaan 99.

Vrouwen van Nu

Donderdag 27 maart. De Vrouwen van Nu hebben Rob Wilhelm uitgenodigd. Hij neemt de bezoekers aan de hand van oude ansichtkaarten mee naar het Weesp van vroeger. Locatie: Rabobank. Aanvang: 20.00 uur. Niet-leden betalen € 2,50.

Mamacafé

Dinsdag 1 april: Het Centrum voor Jeugd en Gezin, het consultatiebureau, de Verloskundige Praktijk Weesp en De Bibliotheek starten met Het Mamacafé. Zie pagina 11.

Zorg en welzijn

Inzameling Voedselbank

Zaterdag 29 maart: De Voedselbank houdt een inzameling van producten. Locatie: Albert Heijn in winkelcentrum Hogeweij. De voorraad van de Voedselbank slinkt zienderogen, mede gezien de toename van het aantal klanten.

Protestantse Gemeente

Zondag 30 maart 10.00 uur
Grote Kerk
M.C. Hage

Zondag 30 maart 19.00 uur
Lichthuis
Gereformeerde Bond
J. Mulder

Parochie van Levend Water

Zondag 30 maart 10.00 uur
Laurentiuskerk
Eucharistieviering
G. Rizzo en J. van Meeteren

Dinsdag 1 april 09.00 uur
Stiltecentrum
Woord & Communieviering
Liturgiegroep

Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB

Deze week geen dienst

Evangelische Gemeente

Zondag 30 maart 10.00 uur
OAZ-gebouw
G. Scholten

Vrijwilligerswerk

Bij voetbalvereniging FC Weesp staan verschillende vrijwilligersvacatures open. Zo wordt er gezocht naar een medewerker infodienst, een kantinebeheerder, kantinemedewerkers en een onderhoudsmedewerker. Wie het leuk lijkt om de club te versterken, kan zich wenden tot de Vrijwilligerscentrale van Versa. Deze bemiddelingsorganisatie zoekt ook nog een bestuurslid voor speeltuinvereniging Don Bosco. Deze persoon moet zich gaan bezig houden met sponsorzaken.Wie interesse heeft in een van deze functies kan bellen met 410578. Binnenlopen tijdens het wekelijks inloopspreekuur kan ook, dat is elke dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur op het Van Houtenindustriepark.

Een koopzondag vol liefde

City of Wesopa en winkeliers pakken uit met liefdesscènes rond 'Tafeltjes'

Zondag duiken overal liefdesscènes aan Tafeltjes op in het centrum. Foto: Mascha Hendriks

door Ruth van Kessel

WEESP – Winkelend publiek moet op koopzondag 30 maart niet gek opkijken als ze ineens worden uitgenodigd om in een winkel aan te schuiven aan een tafeltje en te worden meegesleept in een of andere liefdesscène. Acteurs van De City Speelt en gastspelers overgieten die middag tussen 14.00 en 17.00 uur de binnenstad met een liefdessausje en markeren hiermee de aftrap van het project 'Tafeltjes' van de City of Wesopa.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het construeren van tien tafels. Van staal wel te verstaan, steeds in een andere vorm. Los al een blikvanger en met elkaar te combineren tot een uniek object. Huisregisseurs Lenne Koning en Maartje Ghijsen zijn de initiatiefneemsters van dit nieuwe project van De City Speelt. Koning: "Het idee kreeg in korte tijd haar huidige vorm. Twee weken geleden had onze theatervormgeefster Sanne Leufkens het ontwerp klaar, vervolgens vonden we via internet Weesper staalbedrijf Optima Staaltechniek bereid om de technische tekeningen voor de tafels te maken en nu lassen wij samen met Sasha de Haas Metaalbewerking op Het Domijn de frames in elkaar. Nog nooit eerder gedaan, superleuk. Het blijft te gek dat in Weesp mensen altijd te porren zijn voor een initiatief."

'Met buitentheater haal je mensen uit hun ritme en breng je iets teweeg'

Wat gaat Weesp merken op de koopzondag van maart?
"In negen winkels en op straat worden er tussen 14.00 en 17.00 uur doorlopend tien verschillende liefdesscènes gespeeld. Verschillende aspecten van de liefde worden belicht: het prille geluk, verliefdheid, maar ook de verdrietige kant van ruzie en scheiden. Voor de acteurs is het steeds weer spannend hoe het publiek reageert en meespeelt. Mensen zitten er zo dicht bovenop dat ze het zullen ervaren als een privévoorstelling. Je kunt bewust de theaterstukken gaan opzoeken, maar de acteurs dus ook zomaar tegen het lijf lopen. En als kers op de taart krijgt het publiek een verrassing van de WDO mee naar huis."

Waarom over de liefde?
"Voorjaar, pril geluk, nieuw seizoen, nieuwe energie, het lijkt of iedereen bij de eerste zonnestraal uit zijn schulp kruipt. Het kriebelt…, vanzelfsprekend toch?"

Tafeltjes in Weesp

De komende jaren laat De City Speelt op verschillende momenten 10 speciaal ontworpen tafeltjes opduiken in Weesp. Steeds andere spelers nodigen publiek uit voor een theatrale ontmoeting op plekken waar hij het niet verwacht. Na de editie 'Over de Liefde' i.s.m. de WDOstaat op 4 mei 'Over de Oorlog' i.s.m. de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp gepland.

Waarom kiezen jullie voor theater buiten het theater?
"Theater is ontmoeten en door het spelen op straat en in de winkels willen we mensen ontmoeten die wij niet kennen en hen laten kennismaken met theater. Door deze vorm halen we mensen even uit hun ritme en deel je samen een moment. Een moment dat hopelijk raakt. Dat is de kracht van kunst en theater."

Is dat ook jullie missie?
"Klopt. Maartje en ik willen theater maken dat iets teweeg brengt. Niet alleen in de zaal, maar juist ook daarbuiten. Bij een goede theatrale ontmoeting verleid je mensen om het moment te delen en buiten hun kaders te denken. Wij denken dat als mensen bereid zijn om zich in een ander te verdiepen dat dat de verdraagzaamheid in de maatschappij vergroot."

Wie zijn de acteurs?
"Dat zijn een aantal spelers van de vaste groepen van De City Speelt in de leeftijd van 8 tot 65 jaar, aangevuld met gastspelers en muzikanten, zoals nu Marlon Lok-Hin, die ook bij de gemeente werkt. Een volgende editie van Tafeltjes vindt plaats in verzorgingshuis Oversingel en zijn bewoners en leerlingen van het Casparus College acteurs. We denken ook aan een editie op het station, in een weiland of op een schoolplein. Met wie we dan gaan spelen gaan we nog bedenken."

Nieuw Mamacafé is ook leuk voor vaders

Organisaties slaan handen ineen en creëren een ontmoetingsplek

Het consultatiebureau heeft een speelhoek, maar is geen ontmoetingsplek. Het Mamacafé wel. Foto: Gwen Bouwens

door Marieke van Veen

WEESP - Als je zwanger bent of net een kind hebt gekregen kom je genoeg andere (soon to be) moeders tegen in de wachtkamer bij de verloskundige of het consultatiebureau. Maar omdat je daar bent voor een controle, kom je vaak niet verder dan: 'hoe oud is die van jou?' , terwijl je misschien genoeg andere vragen hebt. Voor deze moeders - en zeker ook vaders - gaat volgende week dinsdag het Mamacafé open.

Zet een paar jonge moeders bij elkaar en er ontstaat vanzelf een babyvraagbaak. Tips voor sneller doorslapen en middeltjes tegen krampjes vliegen over en weer. Maar lang niet iedereen is gezegend met andere jonge ouders in de vrienden- en kennissenkring. Nu biedt de wekelijkse ontmoetingsplek in Bibliotheek Weesp uitkomst.

'Dit is voor jonge ouders dé plek om nieuwe vrienden te maken'

"Elders in Nederland lopen dit soort initiatieven al langer, en met succes", vertelt Gwen Bouwens van het Centrum voor Jeugd en Gezin Weesp. "Daarom besloten we via het CJG en het consultatiebureau de doelgroep te polsen. Uit de enquête bleek dat er ook hier in Weesp behoefte is aan zo'n ontmoetingsplek. Sterker nog, we werden gebeld door de Verloskundige Praktijk Weesp. Zij hadden vanuit hun patiënten ook al begrepen dat die behoefte er was en overwogen zelf iets op te zetten. Ze wilden graag aanhaken. Nu doen we het samen: Het CJG, het consultatiebureau, de verloskundigen en de bibliotheek."

Het Mamacafé wordt elke week gehouden, in de even weken op dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur en in de oneven weken op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur. Terwijl de kindjes (0-4 jaar) spelen kunnen de ouders samen koffie drinken, ervaringen uitwisselen en belevenissen delen. Eens per maand gaat een deskundige spreker kort in op een thema. Denk aan babymassage, zwangerschapslingerie, EHBO bij kinderen en timemanagement. "Wij hebben de eerste thema's bedacht, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de moeders zelf thema's aandragen en ook regelen. Het moet een café voor en door moeders worden. En zeker ook voor zwangeren én voor vaders", benadrukt Bouwens. Ze noemt het Mamacafé ook een uitgelezen kans voor ouders die in Weesp niet zoveel mensen kennen. "Het gaat om mensen in dezelfde levensfase en is hierdoor dé plek om nieuwe vrienden te maken."

Het eerste Mamacafé is dinsdag 1 april vanaf 10.00 uur. De deelnemende organisaties en vrijwilligers stellen zich voor en er is koffie met gebak. Het Mamacafé vindt plaats in het kindergedeelte (bij de ingang linksaf), waar ook de Speel-o-theek zit.

Lintje voor veelzijdige Tineke

Foto: André Verheul

Tineke Booij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de versierselen maandag opgespeld door burgemeester Bart Horseling tijdens de bijzondere raadsvergadering waarin afscheid werd genomen van tien raadsleden. De burgemeester omschreef Booij als "veelzijdig". Dat geldt voor haar politieke carrière, waarin ze in twintig jaar van CPN via PvdA naar WSP koerste, en voor haar maatschappelijke inzet. Zo was Booij onder andere actief voor het Sluis-en-bruggenfeest, speeltuin Don Bosco en het openbaar onderwijs.

WSP verkent verder met GroenLinks, PvdA en CDA

D66 en VVD uit coalitiegesprek, Artikel 50 bleef weg

door André Verheul

WEESP - De WSP zet de onderhandelingen over een coalitie in Weesp voort met drie partijen: GroenLinks, PvdA en CDA. Er zijn minstens drie partijen nodig voor een meerderheid.

WSP-aanvoerder Ad van Gemert meldt dat er deze week verder wordt gesproken. Hij verwacht volgende week in een gezamenlijk overleg over een coalitieprogramma te kunnen spreken. Dan wordt ook meer duidelijk over de samenstelling: drie of vier partijen.

Discussie over integriteit breekpunt voor politieke samenwerking

Artikel 50 is weggebleven bij de coalitieonderhandelingen. Lijsttrekker Gerton van Unnik vertrouwt de WSP niet omdat er in die partij mensen zijn die in de vastgoedwereld actief zijn. "Bouwbelangen", noemde hij dat al vaker. D66 heeft er ook moeite mee. Van Gemert vindt het goed dat er kritische vragen over integriteit gesteld worden. "Wij hebben alle partijen uitgelegd hoe het zit en aangetoond dat er helemaal geen bouwbelangen zijn. Maar daar moet je dan niet steeds op terugkomen. D66 doet dat wel. Het is een non-issue." Christian Zierleyn van D66 reageert: "Ik vind niet dat Van Gemert dat zo kan afdoen. Voor ons is het wel een issue en we vinden het nog onvoldoende duidelijk." Het resultaat is dat WSP en D66 op dit moment onvoldoende vertrouwen in elkaar hebben voor een politieke samenwerking.

Ook landelijk is er een discussie gaande over de integriteit van raadsleden. De huidige waarborging zou volgens sommigen scherper moeten. De Gemeentewet wordt op dit moment al aangepast, de Vereniging van Raadsleden pleit voor extra maatregelen. Het zit de WSP niet lekker dat deze discussie zich in Weesp alleen op WSP'ers toespitst. Van Gemert: "Elke partij heeft mensen op de lijst die wel ergens in Weesp bij betrokken zijn. Nou, laten we daar blij mee zijn, daarmee kunnen we samen het beste maken van Weesp."

De VVD is om een andere reden afgehaakt. "Als verliezer rest ons slechts afwachten in bescheidenheid", aldus Alexander Bruch.

Ruime meerderheid vertrekt uit raad

Ron de Boer van de PvdA vertrekt uit de raad en met hem nog negen anderen.

WEESP - In een bijzondere raadsvergadering is maandagavond afscheid genomen van tien van de zeventien leden van de Weesper gemeenteraad. Opvallend veel.

Dat zijn Ron de Boer (PvdA), Redouan Jagho (DEP), Marian Everts en John van Baars (CDA), Anton van Daalen (GroenLinks), Fons Pommée (VVD) en de gehele fractie van D66: Hans Douma, Cissy Douma en Madelijn de Kleine. De meeste vertrekkers maken vrijwillig baan voor nieuw raadsbloed. Donderdagavond wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

8

nieuwe raadsleden. Dat zijn: Astrid Heijstee-Bolt, Hawre Rahimi, Lars Boom (WSP), Saskia ter Kuile (D66), Charda Kuipers, Maarten Miner (GroenLinks), Duncan Borst (PvdA) en Gerton van Unnik (Artikel 50). Uit de huidige gemeenteraad vertrekken tien raadsleden (zie bericht onder aan deze pagina). Het verschil wordt verklaard door de terugkeer van de wethouders Jean van der Hoeven (CDA) en Christian Zierleyn (D66) in de raad.

933

stemmen voor Ad van Gemert (WSP), de kandidaat met de meeste stemmen. De rest van de top 10: Christian Zierleyn (D66) 666, Max van Dorth (GroenLinks) 566, Duncan Borst (PvdA) 512, Jan Renzenbrink (CDA) 469, Alexander Bruch (VVD) 454, Gerton van Unnik (Artikel 50) 381, Astrid Heijstee-Bolt (WSP) 305, Saskia ter Kuile (D66) 272, Charda Kuipers (GroenLinks) 257.

181

stemmen voor Kitty Jong (PvdA), de kandidaat met de meeste stemmen die niet in de raad is gekozen. In dit rijtje volgen Mohamed Ouardi (PvdA) met 159 en Marijke Mooij (VVD) met 107 stemmen. Zij stonden niet hoog genoeg om via hun partij een zetel te bemachtigen en hadden onvoldoende stemmen om direct gekozen te worden (voorkeurstemmen).

1

stem voor Rokus Gunnink (GroenLinks), Lieuwe Veerman (CDA) en Magda van Gemert-Brugman (WSP), het minst aantal stemmen.Twee stemmen waren er voor Carmen ten Wolde (WSP), drie voor Adri Fokkens, Nel Roozendaal-Verheugd, Theo Mulder, Remy Stork (WSP) en John van Baars (CDA). Van Baars is daarmee het zittende raadslid met de minste stemmen na Cissy Douma (D66) die niet herkiesbaar was.

9

stembureaus waar de WSP de meeste stemmen kreeg. In stembureau 10 (Volvo Nijverheidslaan) werd D66 winnaar, de WSP tweede. De PvdA was in vier stembureaus de nummer twee: Papelaan , De Hogeweyk, Vechtstede College en Kors Breijer. Het CDA was tweede in Oversingel, GroenLinks in de brandweerkazerne en stembureau 7 in Aetsveld. D66 was de tweede partij in het stadhuis en in stembureau 8 in Aetsveld.

7928

geldige stemmen uitgebracht. WSP 2181, D66 1207, GroenLinks 1142, PvdA 1071, CDA 1051, VVD 801, Artikel 50 475.

37

blanco stemmen uitgebracht. Een blanco stem telt wel mee voor de berekening van de opkomst, maar niet bij de berekening van de uitslag en de kiesdeler. Het is dus een misvatting dat een blanco stem naar de grootste partij zou gaan.

40

ongeldige stemmen. Een stem is ongeldig als er meer dan één kandidaat is aangekruist. Maar ook als er bijvoorbeeld iets op het stembiljet is bijgeschreven of getekend.

55,21%

opkomstpercentage. Van de 14498 kiesgerechtigden in Weesp zijn er 8005 naar een stembureau gekomen. De gemeente toonde zich niet ontevreden over deze opkomst. In 2010 en 2006 was de opkomst respectievelijk 43 en 58%. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen was de opkomst in Weesp 78%.

1234

uitgebrachte stemmen in stembureau 1 (stadhuis). De topscore.

3

vrouwen gekozen in de gemeenteraad: Astrid Heijstee-Bolt (WSP), Saskia ter Kuile (D66) en Charda Kuipers (GroenLinks). In 2010 werden er zes vrouwen gekozen. Door wijzigingen is de huidige gemeenteraad geëindigd met vier vrouwen.

9

stemmen verschil tussen wel en geen zetel voor Artikel 50. Er waren 466,37 stemmen nodig voor een zetel, Artikel 50 haalde er 475 binnen.

37

stemmen voor Jos van Veen (WSP), gekozen met de minste stemmen. In dit rijtje volgen Marten Snijder (VVD) met 43 en Peter Eijking (PvdA) met 67 stemmen.

603

stemmen bij Volvo aan de Nijverheidslaan, het rustigste stembureau.

De pulletjes zijn geboren, kom maar op met die boom

Jonge eendjes trotseren koud voorjaar. Foto: Ruth van Kessel

De eendjes die ervoor zorgden dat de herinrichting van de Oudegracht niet kon worden afgerond, zijn vorige week uit het ei gekropen. Vrijdag 21 maart werden de pulletjes voor het eerst gesignaleerd. Eind februari waren de werkzaamheden voor de herinrichting van de straat in volle gang. Toen de gemeentewerkers op het broedende eendenstelletje in de berm stuitten, werd besloten om het plaatsen van de laatste nieuwe boom aan de Oudegracht uit te stellen totdat de eieren waren uitgekomen. Dankzij deze actie zagen deze veertien jonge eendjes het levenslicht.

Project Buurtpanel straks ook in de wijk Noord-West

Vanavond informatiebijeenkomst op het stadhuis

Wijkagent Arjan Landzaat zoekt burgers voor Buurtpanel. Foto: Christian Pfeiffer

WEESP - De politie Weesp gaat het project Buurtpanel uitbreiden naar de wijk Noord-West. Het project loopt al langer in Aetsveld en werpt daar inmiddels zijn vruchten af.

Het Buurtpanel bestaat uit betrokken buurtbewoners, de politie, gemeente en andere partijen die actief zijn in de buurt. Zij zetten zich samen in voor een mooie en veilige wijk.

Uit het Buurtpanel in Aetsveld is onder meer het plan voortgekomen om jongeren een eigen jeugdhonk te geven bij de skatebaan. Van de zomer werd er bij het Kooimancentrum ook voor het eerst een wijkmiddag gehouden.

Buurtbewoners die meer informatie willen over het panel kunnen terecht op het politiebureau of bij wijkagent Arjan Landzaat.

De gemeente nodigt bovendien alle inwoners van de wijk Aetsveld uit voor een informatie-avond over het Buurtpanel voor Aetsveld. Deze bijeenkomst wordt vanavond (woensdag 26 maart) om 19.30 uur gehouden in de Commissiekamer van het stadhuis.

Dief tikt raam in voor sportjasje

WEESP - Uit een blauwe BMW is vorige week een Adidas-jasje gestolen. Ook nam de dader tien euro aan kleingeld mee.

De auto stond geparkeerd op de Herengracht. De dief moet dinsdagavond hebben toegeslagen. Er was een raampje aan de rechterachterzijde ingeslagen.

Weesp trekt knip voor kinderen die buiten de boot vallen

WEESP - Het is rond: de gemeente Weesp heeft besloten een samenwerking aan te gaan met het Jeugdcultuurfonds Nederland. De partijen hebben hierover overeenstemming bereikt.

De overeenkomst maakt het voor kinderen van minder daadkrachtige ouders mogelijk aan actieve kunstbeoefening, zoals muziek, dans en knutselles, te doen. Uitgangspunt is dat deze lessen goed zijn voor de ontwikkeling van een kind.

Van de regeling kunnen jaarlijks maximaal 15 kinderen (van 4 tot en met 18 jaar) uit Weesp gebruikmaken. Hiervoor wordt 7425 euro vrijgemaakt, bijna 500 euro per kind. De overeenkomst met het Jeugdcultuurfonds is voor drie jaar. Daarna wordt gekeken of de samenwerking wordt verlengd.

Weesp is al langer aangesloten bij het Jeugdsportfonds. Kinderen die hiervan gebruikmaken kunnen niet ook nog eens aanspraak maken op vergoeding vanuit het cultuurfonds.

Sportimpuls wil 45-plus in beweging laten komen

WEESP - Verschillende Weesper sportclubs slaan samen met de gemeente en All Sports Academy de handen ineen om Weespers van 45 jaar en ouder aan het sporten te krijgen.

FC Weesp, de Weesper Tennis Club, Jeanette's Sport & Fun en AdFysio Weesp komen met voordelige kennismakingspakketten die het voor 45-plussers aantrekkelijk moeten maken om een sport uit te proberen.

De prijzen voor deze proefabbonnementen zijn erg laag dankzij subsidie vanuit de overheid. Het is vervolgens aan de clubs zelf om zich zo te profileren dat de beginnende sporters bij de vereniging willen blijven.

De kar wordt getrokken door Mariska van Vliet van All Stars Academy. "Ik heb dit project vooral op poten gezet om 45-plussers in beweging te krijgen. Dat de sportclubs hier garen bij spinnen is mooi meegenomen. Uiteindelijk wordt iedereen er beter van."

Binnenkort vertelt Van Vliet in het WeesperNieuws meer over dit project.

Voorlezers trommelen spanning weg

Foto: Bibliotheek Weesp

WEESP - In de Van Houtenkerk in Weesp werd zaterdag de regiofinale van voorleeswedstrijd Read2me gehouden. Om de spanning van de wedstrijd er bij de kinderen een beetje uit te krijgen, was er in de pauze een djembé-workshop door Victor Ferrero.

Alle voorlezers wisten het publiek te boeien, maar er konden er slechts drie door naar de provinciale finale. Dat zijn Mila Duterloo van het Wellantcollege, Betthe Vermaas van het Erfgooiers College en Michael van Geest van de SG Huizermaat.

Portier in de prak, dader rijdt door

WEESP - De bewoner van de Dotingalaan trof zijn groene Suzuki Swift vorige week dinsdag zwaarbeschadigd aan. Iemand had de auto aangereden en was er daarna snel vandoor gegaan zonder ook maar een briefje achter te laten.

Het rechterportier zit in elkaar en er is sprake van lakschade, met name rechtsvoor. De politie hoopt dat iemand iets heeft gezien. De aanrijding moet dinsdag tussen 12.00 en 18.00 uur hebben plaatsgevonden. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Open dag bij Weesper roeiclub

WEESP - Roeivereniging Weesp houdt aanstaande zaterdag een open dag. Van 13.30 tot 16.30 uur is er van alles te doen in en rond het clubhuis aan de Utrechtseweg 17.

Natuurlijk kan er geroeid worden, zowel in de Vecht als droog (op een apparaat). Maar bezoekers kunnen ook een skiffdemonstratie zien, het monumentale clubhuis bezichtigen, vragen stellen aan het bestuur en een gratis kop koffie drinken.

Fiets gestolen

WEESP - Er is een herenfiets gestolen van het Stationsplein.

Het betreft een zwarte transportfiets van het merk Popal. De fiets verdween vrijdag tussen 12.08 en 15.15 uur.

Inzameling Voedselbank

WEESP - De Voedselbank houdt aanstaande zaterdag (29 maart) een inzameling van producten.

Dit vindt plaats bij de Albert Heijn in winkelcentrum Hogeweij. Reden hiervoor is dat de voorraad van de Voedselbank zienderogen slinkt. De toename van het aantal klanten is hier onder andere debet aan.

Boek zet jong en oud in beweging

Yvonne Witters boek 'Oma zet de buurt op stelten' heeft een Weesps tintje

Samen bewegen is voor zowel jongeren als ouderen leuk, vindt Yvonne Witter. Foto: Ruth van Kessel

Door Ruth van Kessel

WEESP - Yvonne Witters nieuwste boekje gaat over het plezier van bewegen, generaties bij elkaar brengen en de kracht van burgerinitiatieven. In 'Oma zet de buurt op stelten' mobiliseert een Surinaamse oma de buurt voor een beweegtuin en krijgt hiervoor hulp van haar kleindochter Sita. Een gedeelte van de opbrengst van het boek gaat naar het Jeugdsportfonds.

Niemand minder dan Nederlands grootste promotor voor sporten Olga Commandeur, lanceerde het nieuwe boek van Yvonne Witter tijdens het congres 'Lokale Kracht' op 19 maart. Commandeur schreef ook het voorwoord en voegde drie oefeningen, die ouderen en kinderen samen kunnen doen, toe aan het verhaal. Yvonne Witter: "Dat kenmerkt dit boekje. Het gaat om samen doen en met de tips, oefeningen en recepten kunnen ouderen en hun (klein)kinderen veel plezier aan het boek beleven." De Weespse schrijfster laat zich inspireren door haar werk op het landelijk Kenniscentrum 'Wonen-Zorg', haar twee dochters en bovenal door Weesp. "Voor wie het weet, zal Weesp overal tegenkomen in dit verhaal", vertelt Witter enthousiast. "Het begon met een gedachte over een leeg terrein in Aetsveld waar ik wel een beweegtuin in zag, een burgerinitiatief dat leidde tot een opknapbeurt van de skatebaan en mijn ervaring met plastic tasjes in de supermarkt. Het verhaal ontstond om mij heen."
Welke Weespers gaan we herkennen?
"Oma en Sita gaan een smoothie halen bij Nelijs en in het oefenschema van de beweegtuin hebben de trainers niet toevallig de namen Mieke (Vulkers), Mariza (Marbus) en Gerard (Miltenburg). Verder kom je ook yogadocente Sabina (Baarsma) en oefentherapeute Henny (Ottenhoff) tegen in het verhaal, allemaal professionals die het bewegen in Weesp op een hoog peil brengen. Enthousiaste en goede begeleiding is een voorwaarde om sporten leuk te blijven vinden."

Jeugdsportfonds

'Oma zet de buurt op stelten' is het derde kinderboek van Yvonne Witter. Het is mede tot stand gekomen met diverse fondsen op het gebied van ouderenzorg. Van elk verkocht exemplaar gaat € 2,- naar het Jeugdsportfonds. Het boek is voor tien euro te koop bij Weesper boekhandels De Kleine Prins en De BoekenArk en via uitgever Nestas www.corporatieboeken.nl.

'Mijn kinderen hebben het verhaal weer lekker spannend gemaakt'

Wat is je drijfveer voor dit boek?
"Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Wetenschap toont aan dat het positieve effect van bewegen op de hersenen groot is en ook preventief werkt tegen degeneratieve aandoeningen als dementie en Alzheimer. Dat is natuurlijk prachtig, maar mijn boodschap is vooral dat het fijn is om te bewegen. Als ik op zaterdag terugkom van een Zumbales voel ik me de hele dag vrolijk: bewegen geeft positieve energie."

Ouderen bewegen te weinig?
"Er worden in steden wel beweegtuinen gerealiseerd, maar die staan vaak leeg omdat er geen activiteiten worden georganiseerd. Ouderen hebben vaak net dat duwtje in de rug nodig en wat is er dan leuker om dat samen met kinderen te doen. Ik vind het belangrijk dat generaties met elkaar in contact blijven, je kunt van elkaar leren."

Welke rol spelen je kinderen?
"Marisa en Chiara zijn inmiddels 11 en 9 jaar. Zij lezen over mijn schouders mee en hebben bijvoorbeeld een boze buurman geïntroduceerd in het verhaal. Dat maakt het plot lekker spannend. Ik merk dat mijn verhalen meegroeien met mijn kinderen. Misschien wordt mijn volgende boek wel een boek voor tieners."

Schrijven doe je niet voor jezelf?
"Schrijven is mijn passie en ik vind het heerlijk om dat naast mijn werk te doen. Maar ook hoop ik dat mijn boeken bijdragen aan een ruimere visie op ouderen en voer ik bewust personages op die een afspiegeling zijn van de maatschappij. Mijn vorige boek 'De juiste snaar' over Alzheimer wordt breed ingezet in fora als alzheimercafés. Zo hoop ik dat 'Oma zet de buurt op stelten' bijdraagt aan promotie van beweegplekken. Samen bereik je veel."

Wie doet er mee met 'Gedichten in winkeletalages'?

Weesper dichter en schrijver organiseert gedichtenevenement in pinksterweekend

Nico van Wijk schrijft gedichten en verhalen en publiceerde in 2012 zijn roman 'Zeep'. Foto: Christian Pfeiffer

door Ruth van Kessel

WEESP – Als het aan dichter en schrijver Nico van Wijk ligt hangt tijdens het pinksterweekend in veel winkeletalages een gedicht. De Weesper is trots op de binnenstad en haar winkels en wil deze graag op een poëtische manier onder de aandacht brengen.

Een gedicht inspireert, zo ontdekte de dichter zelf al vroeg in zijn leven. Deze liefde voor gedichten, maar ook zijn liefde voor Weesp, wil hij op deze manier combineren. Dat hij voor zijn evenement 'Gedichten in Weesper winkeletalages' kiest voor het pinksterweekend is geen toeval. Nico van Wijk: "In dat weekend zijn er al veel mensen uit en van buiten Weesp op de been voor de kunstmanifestatie Weespers aan de Wand. Op die beweging wil ik met mijn initiatief graag meeliften: als mensen dan toch rondlopen, kunnen ze, behalve van kunst genieten, ook een mooi gedicht lezen." Van Wijk doet het voorwerk voor de winkeliers en gaat op zoek naar mooie gedichten van Nederlandse dichters, passend bij hun winkel. Zo zoekt hij voor kinderboekhandel De Kleine Prins een speels gedicht van Annie M.G. Schmidt uit en voor de VVV wordt het waarschijnlijk een gedicht van hemzelf over wonen in Weesp. Vervolgens print hij het gedicht uit op A3-formaat en is het aan de detaillist zelf om het een mooie plek in de etalage te geven. Alle winkels samen vormen een route door Weesp, die straks via een link op de smartphone te downloaden is.

'Gedichten kunnen heel luchtig zijn en je iets vertellen'

"Een gedicht hoeft niet altijd zwaar en serieus te zijn. Dat mag wel, maar hoeft niet. Gedichten kunnen juist ook luchtig zijn en je iets vertellen. Niet met de letterlijke betekenis van woorden, maar met het gevoel dat de zinnen oproepen", zo deelt de dichter en schrijver zijn gedachten. Zelf werd hij op zijn achttiende gegrepen door het gedicht 'Lieve Ari' van Jules Deelder met de voor Nico treffende zin: 'De aarde draait rond en dat doettie nog lang.' Van Wijk: "Dat zijn toch opbeurende woorden voor een puber. Ze raakten mij en sindsdien ben ik mij in gedichten gaan verdiepen."

Het gedicht 'Macht' van de Weesper dichter Co Woudsma krijgt ook een plekje in een winkel:
De bomen zijn zo ver
dat ik ze grijpen kan,
en uitknijp,
de auto's keer ik om.

Mijn vinger streelt de wandelaars,
mijn hand rust op de flat
en wolken wuif ik weg.
's Avonds wrijf ik sterren fijn.

Inmiddels hebben zich al zeven ondernemers aangemeld voor het initiatief. Ook interesse? Stuur een mail naar nicovanwijk@gmail.com.

FC Weesp: scherpte ontbreekt

Wederom een nederlaag voor eerste teams

FC Weesp komt nog terug, maar komt wel tekort. Foto: Yannick uit den Boogaard

door Sjoerd Stoop

WEESP - Een gebrek aan scherpte en met vlagen te veel gemakzucht hebben ervoor gezorgd dat FC Weesp zondag wederom verloren heeft. SV Hoofddorp bleek een stuk sterker en speelde beter, waardoor het 2-0 werd.

FC Weesp en SV Hoofddorp waren voor rust nog aan elkaar gewaagd, maar echt gevaar van de Weespers bleef achterwege. Toch gaf het spel nog wel wat hoop. Dat was echter snel vervlogen toen SV Hoofddorp nog voor rust de score kon openen. Na een forse blessure aan de kant van FC Weesp stonden de Weespers even met een ondertal en dat kwam de ploeg duur te staan. SV Hoofddorp was de Weespers te snel af. Na de thee probeerde FC Weesp meer druk naar voren te zetten, maar het tempo werd steeds lager en FC Weesp zakte steeds ver terug. Echt goede kansen om wat terug te doen bleven achterwege. Als FC Weesp al voor de goal kwam, ontbrak het de ploeg aan scherpte. Daardoor was de nederlaag snel zeker.

FC Weesp-zaterdag komt tekort
De kans wordt met de week groter dat de zaterdag van FC Weesp over enkele weken mee moet gaan doen met de play-offs om klassebehoud zeker te stellen. Afgelopen weekend werd er weer verloren: De Posthoorn was tegen een onthutsend zwak FC Weesp met 3-4 te sterk.

FC Weesp kon voetballend een stuk beter, maar was de eerste helft wel een stuk beter dan De Posthoorn. FC Weesp kreeg genoeg kansen, maar vergat het steeds af te maken. Met één goede counter vlak voor rust kwam De Posthoorn toch op voorsprong. Meteen na rust was het weer raak. Toen leek er wat te knakken aan de kant van FC Weesp. De Weespers speelden met te veel gemakzucht en toonden amper vechtlust. Even leek FC Weesp nog terug te komen, maar kwam toch tekort.

Off-day nekt voetbalsters
Een complete off-day heeft de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend de kop gekost tegen Hoogland. De Weespers kregen met 6-0 een forse klap te verwerken.

Waar FC Weesp een week geleden nog erg sterk speelde, zo zwak was het nu. De voetbalsters probeerden van alles, maar faalden keer op keer. Hoogland kon zonder problemen scoren.

We Have moet nog even wachten op feestje

WEESP - Een eerste plaats, maar nog even geen feestje voor de handballers van We Have. De Weespers stelden afgelopen weekend door een zege op Zaanstreek (20-23) de eerste plaats zeker, maar omdat de ploeg evenveel punten heeft als concurrent Baarn moet de handbalbond nu bepalen wat er gaat gebeuren.

Het kan twee kanten opgaan. Óf er komt een extra duel tussen We Have en Baarn óf Baarn wordt eerste omdat het een beter doelsaldo heeft. "Wat er gaat gebeuren hangt echt af van de bond. Ons gevoel zegt dat we nog een keer aan de bak moeten. Dat maakt het wel een stuk spannender", concludeerde We Have-coach Jos Schneider na afloop van het duel.

De Weesper coach zag zijn team vlak daarvoor een goed laatste duel spelen. We Have was voor rust een stuk beter dan Zaanstreek en pakte ook zonder problemen een voorsprong. Toch kende de ploeg ook wat slechtere momenten, vooral na rust. Toen kwam Zaanstreek een paar keer sterk terug en werd We Have vol onder druk gezet. De Weesper voorsprong bleef echter staan.

"De jongens hebben het hoe dan ook goed gedaan. We hebben de laatste weken al veel stappen gemaakt. Ook vandaag speelden ze weer overwegend goed. Wat er de komende dagen ook gaat gebeuren, we houden een erg tevreden gevoel over aan het afgelopen jaar. We zouden er wel eens klaar voor zijn om te gaan promoveren naar een hogere klasse."

Handbalsters pakken 4e plaats
Met weer een zege hebben de handbalsters van We Have het jaar goed afgesloten. De Weesper promovendus won het laatste duel met 14-22 van DSOV en kwam door de zege knap op een 4e plaats.

We Have moest voor rust nog even op gang komen. Doordat de tegenstander erg traag speelde, kon We Have het spel amper maken en waren de twee teams aan elkaar gewaagd. Toch pakte We Have nog een voorsprong. Pas na rust werd de ploeg echt wakker en begon het te lopen. We Have werd toen veel beter en zette DSOV zonder al te veel problemen aan de kant.

Toch gewonnen
"Het was geen lekkere laatste pot, maar we hebben wel weer gewonnen. Daar gaat het ook om", concludeerde men na afloop.

"Voor rust hadden we echt nog problemen met DSOV en leken we het wel te geloven. Toch waren we sterk genoeg om het vast te houden en toch de punten te pakken. We worden nu derde. Daarmee hebben we het echt ontzettend goed gedaan. We hadden van tevoren al getekend voor klassebehoud. We hebben nu veel beter gepresteerd dan we hadden verwacht. Dat maakt ons heel erg trots. We hopen komend jaar wederom een grote stap te zetten en weer mee te doen. Daar gaan we hard voor werken."

Argus hervat met nederlaag

Argus desondanks tevreden. Foto: Yannick uit den Boogaard

WEESP - Een nederlaag, maar toch geen ontevreden gevoel voor de korfballers van Argus. De Weespers stonden zaterdag voor het eerst weer op het veld en hervatten met een 5-10 nederlaag tegen DSO.

Dat Argus nog best tevreden was, kwam doordat het heenduel met DSO een forse 25-7 nederlaag opleverde. Nu was het spel stukken beter. Zeker voor rust speelde Argus erg goed en kreeg de ploeg voldoende kansen. Het ontbrak Argus echter aan kracht om het goede spel het hele duel vol te houden. Ook nam de tegenstand van DSO steeds meer toe. Argus kwam daardoor tekort en moest genoegen nemen met de nederlaag.

Terecht
"We hebben voldoende kansen gehad om meer goals te maken. Daarmee deden we onszelf wat tekort, maar dat we vandaag hebben verloren was wel terecht", concludeerde Argus-coach Vincent Allmendinger na afloop.

Door de nederlaag staat Argus nog steeds laatste. De Weespers hebben tot nog toe slechts één punt behaald na acht gespeelde duels. DSO staat op de eerste plaats.

MHCW geeft zege weg

WEESP - Veel te traag hockey, amper kansen en daardoor slechts een punt voor de hockeysters van MHCW afgelopen weekend. Dat was verrassend, want MHCW speelde tegen de nummer laatst Roomburg en stapte met 1-1 van het veld.

MHCW startte nog wel goed en kon ook op voorsprong komen, maar zakte daarna terug. Roomburg kon zonder problemen tegengas geven en voor gevaar zorgen. MHCW was totaal van de kaart. Dat werd op het allerlaatste moment afgestraft toen Roomburg een terechte tegengoal maakte.

Ook nederlaag hockeyers
Vooral een slechte eerste helft heeft de hockeyers van MHCW zondag de kop gekost tegen Alliance. De Weespers verloren met 5-1 van de sterkere tegenstander. Doordat de schade voor rust al groot was, kon MHCW na de rust geen potten meer breken. De tegenstander bleek scherper.

Waterpoloërs pakken punt

WEESP - Er stond halverwege een forse achterstand op het scorebord, maar toch hebben de waterpoloërs van Triton afgelopen weekend nog een punt kunnen pakken tegen De Aalscholver. De Weespers konden met 6-6 naar de kant na een spannend duel.

De Weespers speelden erg sterk en zorgden al meteen voor gevaar. Het voornaamste probleem tot halverwege was echter dat de ploeg vergat de kansen af te maken. De Aalscholver scoorde wel en kon daardoor een voorsprong op het scorebord zetten. De marge halverwege was 4 punten.

Er kwam toch nog een keerpunt voor de Weespers. Opeens kon de ploeg de kansen wel benutten en werd er hard geknokt om nog terug te komen. Dat deden de Weespers met verve. Op het laatste moment werd het nog 6-6, waardoor men tevreden was. "We hebben goed gespeeld", concludeerde coach Robbert Snel.

WVGV'ers presteren goed

WEESP - De turners van WVGV hebben de afgelopen week wederom goed gescoord. WVGV stond afgelopen week met een grote groep op de turnvloer voor toestelwedstrijden.

De turners konden weer meerdere plakken veroveren. Roos Buitendijk, Esmee Marijnissen, Fatime Mustafa, Alana de Wit, Amber de Jager en Amber Keijzer presteerden zo goed dat ze doormochten naar de volgende ronde. Dan staan de teamduels op het programma.

HONDEN OPPAS ADRES
GEZOCHT!
Voor onze grote lieve lobbes zoeken wij dagopvang voor 2/3 dagen per week (variabel). Hou je van honden en vind je het leuk om met een hond wat te doen? Bel ons 06-30147872. Natuurlijk tegen een vergoeding.

Tuincentrum H. vd Wurff
HAARDHOUT 1 kuub
(25 netten)
77,50 euro (goed droog).
Wij bezorgen ook aan huis.
Voor meer info:
tel.: 0294-412978

Te huur
kantoorruimtes in
kleinschalig verzamelgebouw.
Units van 18 en 24,5 m2.
Prijs vanaf € 350,- excl. BTW.
COMPLICITY - Weesp -
484 620 - www.complicity.nl

WINDOWS XP STOPT!!
Geen paniek.

Wij leveren nieuwe en
gebruikte Windows 7 en 8 systemen.

Ook upgrade is vaak haalbaar.
Bel of kom langs.

COMPLICITY
Computers & Services WEESP.

Hogeweyselaan 209c
1382 JL Weesp

tel: 484 620
www.complicity.nl

Wonen aan het water? Op schitterende ligplaats Lage Klompweg Weesp. Modern ingerichte woonark te koop met vrij uitzicht over de Vecht (€ 295.000). Grote tuin (22x7). Opp. 75 m2 (nieuwe ark 225 m2 mogelijk). Open Huis za. 4 april a.s. www.woonboot.nl

TANDPROTHETISCHE
PRAKTIJK WEESP

Kunstgebitten en reparaties
klaar terwijl u wacht
(ind. mogelijk)
E. du Perronstraat 38
1382 SZ Weesp
Tel.: 0294-418722

Weesp
Diverse ligplaatsen te huur
hoofdsteiger van Aquamarin
Huur € 750,- per seizoen
Info: De Vuurtoren makelaardij
0294 – 43 23 23
welkom@demakelaars.nl

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?

Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

PEDICURE komt aan huis, tevens reparaties kleding en gordijnen, haal-en-brengservice 06-42161131

Telefoonwinkel in Weesp, reparaties, accessoires en telefoons. www.gsm365.nl, Hogeweyselaan 209F,
0294-433101

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

Restaurant Het Luifeltje. Voor vergaderingen, voor kinderfeestjes, voor bruiloften en partijen of voor een high tea. Een restaurant met vele mogelijkheden. www.hetluifeltje
weesp.nl. Tel.: 0294-411935.

Te huur in de Bourgogne:
6 pers.-huis, Sully.nl
06-43285650

Nagelstyliste Marianne 10 jaar ervaring. 06-24715401 www.beautyboulevardweesp.nl

CURSUS ZWEEDS beg. & gev. start april, bieb Weesp, o.l.v. ervaren ZW/NL docent, gratis kennismakingsles, ensabel@telfort.nl, 06-51322253

Verhuis- en Transportbedrijf Van der Linden. 24-uursservice. Tel.: 06-54304112

Gevraagd: (defecte) vaat/wasmachine, droger, fornuis, cv-ketel, radiator, gratis opgehaald. Tel.: 06-34606808

Gedipl. pedicure ook diabetes/reumapatiënten. Jan Tooropstraat 3. Tel.: 06 - 54 74 08 47

Mooie betaalbare ligplaatsen voor uw boot te Nederhorst den Berg! www.spiegelzicht.nl 06-29024159

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

24 / 24

Nieuw

H.R. Holsthof 72 te Weesp

Huurprijs € 725,= per maand

Op de vierde en tevens bovenste woonlaag gelegen driekamerappartement van ca. 65 m², voorzien van balkon op het zuidoosten, berging in de onderbouw, nieuwe badkamer en c.v.

Nieuw

Sinnigvelderstraat 567 te Weesp

Huurprijs € 795,= per maand

Op de vijfde woonlaag gelegen vierkamerappartement van ca. 80 m² voorzien van een balkon op het westen, een lift, een berging in de onderbouw en centrale (blok)verwarming.

Nieuw

Blauwschildershof 19 te Weesp

Huurprijs € 850,= per maand

In de kindvriendelijke woonwijk Aetsveld gelegen sfeervolle middenwoning voorzien van drie slaapkamers, royale besloten achtertuin van ca. 40 m² en aangebouwde berging aan de voorzijde.

Nieuw

Wilhelminastraat 15 te Weesp

Huurprijs € 895,= per maand

Karakteristieke en romantische stadswoning (grenzend aan park "Bastion Draaierschans") voorzien van dakterras en besloten achtertuin op het zuidoosten met een berging en een achterom.

Nieuw

Achteromstraat 2 B te Weesp

Huurprijs € 1.150,= per maand

Midden in het gezellige stadscentrum gelegen driekamerappartement van ca. 100 m², met uitzicht op Smal Weesp, voorzien van loggia op het zuiden en eigen parkeerplaats, wat uniek is in het centrum!

Nieuw

J.H. Leopoldhof 67 te Weesp

Vraagprijs € 119.000,= k.k.

Nabij het station, op de tweede woonlaag gelegen geheel gerenoveerd tweekamer appartement van ca. 56 m² voorzien van balkon op het westen, berging in de onderbouw en lokale verwarming.

Nieuw

Sinnigvelderstraat 421 te Weesp

Vraagprijs € 145.000,= k.k.

Op de eerste woonlaag, in een van de beter verzorgde appartementengebouwen gelegen vierkamerappartement van ca. 87 m², voorzien van zonnig balkon op het westen, lift en berging in de onderbouw.

Nieuw

Lage Klompweg 16 te Weesp

Vraagprijs € 398.000,= k.k.

Op een landelijke locatie, op 1.298 m² eigen grond gelegen half vrijstaand woonhuis voorzien van twee schuren, een middels een roldeur af te sluiten carport en de mogelijkheid voor het houden van dieren.

Nieuw

Vraagprijs € 549.000,= k.k.

Lage Klompweg 21 te Weesp

Aan de Vecht gelegen vrijstaand woonhuis voorzien van een riante tuin op het zuidwesten met een 20 meter lange vechtoever met eigen aanlegsteiger, gelegen op 415 m² eigen grond.

BOG

Flevolaan 72 te Weesp

Huurprijs v.a. € 350,= p.m.

Op bedrijventerrein "Noord" gelegen representatieve kantoorruimtes, gelegen op de eerste verdieping, voorzien van airco, alarm, moderne toiletgroepen en kitchenette. Diverse kamers te huur vanaf 18 m².

BOG

Ossenmarkt 6 te Muiden

Huurprijs v.a. € 400,= p.m.

Representatieve kantoorruimtes, gelegen op de begane grond en eerste verdieping, voorzien van airconditioning, moderne toiletgroepen en kitchenette. Diverse kantoorkamers te huur vanaf 40 m².

BOG

Pampuslaan 159 te Weesp

Huurprijs € 750,= p.m.

Op bedrijventerrein "Noord", op de eerste verdieping gelegen ca. 100 m² kantoorruimte voorzien van toiletgroep en gedeelde pantry. Mogelijkheid om 100 m² op de begane grond erbij te huren.

BOG

Nieuwstad 16 te Weesp

Huurprijs € 1.475,= p.m.

Ca. 93 m² winkel/kantoorruimte met monumentale gevel met front van 8 meter, gelegen op A-locatie in het centrum aan de gracht en voorzien van pantry, toiletten, berging en buitenruimte.